Christer Lundh  

    Startsida                                                                         

Startsida
Discografi
Böcker
Demomaterial
Pressklipp
Tillbaka till Skånska Kören

 

 

Axplock ur den skånska visskatten

Klicka HÄR !.

 

Vissångare, spelman och berättare

I många år har Christer Lundh åkt runt bland äldre människor i Skåne och angränsande provinser och spelat in och filmat hundratals timmar när de sjunger, spelar och berättar. Denna bortglömda gamla kultur presenterar Christer för sin publik på ett lättsamt sätt. Visor till gitarr. Låtar på klarinett eller gammalt tvåradigt dragspel. Berättelser om folkliv, original och dialekter. Ramsor, sladänger, paschaser och allt möjligt annat lustigt från förr.

Christer Lundh uppträder överallt och programmen varieras på många sätt. Han har flera program på engelska och svenska, men det är som tolkare av den folkliga skånska musiken han har gjort sig mest känd. Antingen han uppträder ensam, eller tillsammans med olika grupper.

Christer syns då och då i TV och hörs ofta i radio. Inte enbart som artist, utan även som programledare för folkmusikprogram. Hans forskningsarbete och artisteri har belönats med ett flertal kulturpris och även bidragit till inrättandet av ett skånskt folkmusikarkiv på etnologiska institutionen vid Lunds universitet.

Han har gett ut åtta grammofonskivor, som av pressen fått epitetet:

 

”Kultur när den är som allra roligast

 

Vill du läsa mer om och av Christer Lundh - Klicka Här

 

 

 

  

 

    

 

Klicka på bilderna för att se Crister Lundh på YouTube

 

 

    Sök Christer
       på Google

 

 

 

 

      

christerlundh.se © 2009
Free Web CountersB.R.P